Instalaţie electronică pentru însăcuit materiale pulverulente în saci deschişi, tip E719

Instalaţie electronică tip E719

Fişă tehnică

Instalaţie electronică pentru însăcuit materiale pulverulente în saci deschişi, tip E719

Limita maxima de insacuire 50 kg
Limita minima de insacuire 20 kg
Valoarea unei diviziuni 50 g
Abatereatolerata pentru fiecare doza fata de medie 1,4‰
Masa cu gura de insacuit Cca 700 kg
Alimentare electrica 3 x 380 V, 50 Hz
Putere instalata Cca 1,5 kw
Alimentare cu aer
– presiune de lucru 4-6 atm
– debit maxim 50 l
Capacitate de insacuire Maxim 3 saci/ min
Domeniul de temperaturi 5 °C/40 °C

Descrierea produsului

Produsul este un aparat de cântărit aparţinând familiei Dozatoare Gravimetrice cu Funcţionare Automată. Este recomandat pentru dozarea din vrac a materialelor pulverulente şi depunerea acestora în saci deschişi, în aplicaţii din diverse ramuri industriale (alimentara, chimica, materiale de constructii, etc).
În componenţa aparatului intră următoarele:
– cadrul basculei
– sistemul de alimentare cu șnec
– cupă de cântărire suspendată pe două celule de sarcină fixate într-un montaj special (kit celule), necesar pentru asigurarea rigidităţii şi pentru eliminarea eforturilor pe alte direcţii decât cea a aplicării sarcinii de cântărit, care ar putea perturba exactitatea de măsurare sau repetabilitatea măsurării
– gură de însăcuit
– echipament electronic de cântărire și dozare cu posibilitatea de totalizare a cantităților de material trecute prin instalație
– instalație pneumatică pentru acționarea clapetelor de alimentare, a clapei de golire a cupei și pentru prinderea sacului.

Echipamentul de cântărire AD4401

Echipamentul de cântărire AD4401 realizezază:
– cântărire brută si netă,
– aducere la zero semiautomată sau comandată de o intrare,
– urmarirea nivelului de zero în timpul funcţionării, detectarea alunecării de la punctul de zero şi îndeplinirea automată a corecţiei de zero,
– afişarea valorii cumulate a cântăririlor,
– calibrarea prin introducerea valorii reprezentând o tensiune de ieşire [mV] a celulei de sarcină,
– citirea semnalului de ieşire a celulei de sarcină.
Valoarea corecţiei punctului de zero, valoarea de tară, parametrii de setare şi valoarea cumulată a cântaririlor sunt menţinute chiar şi atunci când dispare tensiunea de alimentare.
Echipamentul de cântărire AD4401 are performanţe excelente atunci când lucrează în medii instabile (anuleaza vibraţiile), are posibilitatea utilizării în sisteme de cântărire controlate de PLC, având secvenţa de descărcare inclusă, monitorizează timpii de încărcare şi descărcare, precum şi fluxul suplimentar de material.
Parametrii de setare pot fi fixaţi prin folosirea interfeţei RS 232/422/485 (opţional), cu ajutorul butoanelor de pe panoul frontal sau cu butoane externe.
Este posibilă alocarea diferitelor funcţii pentru cele 6 intrări şi 8 ieşiri optocuplate.
La cerere echipamentul poate fi dotat cu unul din următoarele subansamble opţionale (un singur slot pentru OP-01, OP-03 sau OP-04): OP-01 – interfaţa ieşire BCD, OP-03 interfaţa (intrare/ieşire) RS 422/485, OP-04 interfaţa (intrare/ieşire) RS 232C, OP-05 unitate prescriere parametri (cu comutatoare gen decadice), OP-07 ieşire analogică (100 ori/sec, ieşire de mare viteza) – 4-20mA.

Modul de lucru

Materialul care intră în instalație este antrenat de sistemul de alimentare cu șnec și introdus în cupa de cântărire, fiind dozat brut și fin cu ajutorul celor două clapete, la comanda echipamentului electronic de cântărire. Operatorul prinde sacul pe gura de însăcuit și dă comanda de umplere a sacului; cupa basculei se golește, după care, automat, se reîncarcă cu cantitatea programată așteptând un nou semnal de golire.
Operatorul desprinde sacul și prinde unul nou, ciclul putând începe.
Buncărul pentru material și pâlnia intermediară fie există la beneficiar, fie sunt executate de acesta, în funcție de nivelul de amplasare al instalației și a înălțimii de lucru pentru operator (aparatul de cântărit propriu-zisă poate fi plasat la un nivel superior sau pe un postament executat de beneficiar la o înălțime corespunzătoare).

Opţiuni

Instalaţia de însăcuit poate fi echipată cu:
– transportor cu bandă pentru preluarea sacilor, având dimensiunile
standard (lăţimexlungimexînălţime [mm]): 500x2500x300 … 800(reglabilă), putere instalată cca. 0,5 kW, viteza maximă 1 m/s.
– maşină de cusut sacii dotată cu dispozitiv de suspendare.
La cerere, instalaţia poate fi executată pentru montare în poziţie suspendată (de buncărul pentru alimentare, de plafon, etc.)

Acest produs a fost adaugat in Tuesday, May 20th, 2008 la 3:17 pm si apare in categoria Balante si bascule pt industrie.